Få hjälp / FAQ

Så får du snabbt svar på dina frågor

Vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren nedan. Om du har tekniska frågor kan du också skriva till support@ses.dk

Vi besvarar ditt mail så fort vi kan och inom 2 vardagar.

Supporten har inte öppet på helgdagar.

Du kan läsa SES användarvillkor här.

För vuxna:

Via länken: https://samarbeteefterskilsmassa.se/bli-medlem/ kan du få en inloggning till den digitala plattformen.

 

För barn:

Du som är barn eller tonåring kan få en inloggning till den digitala plattformen via denna länk: https://sesnxt.se/registrering/

Om du har fått en elektronisk hänvisning av en medarbetare i din kommun och inte hittar länken kan du söka efter mail från: support@ses.dk eller kontakta enheten som hänvisade dig till plattformen.

Om din hemkommun inte erbjuder SES kan du själv köpa en login via registreringsformuläret: https://samarbeteefterskilsmassa.se/bli-medlem/ , välj sedan:

  • Den kommun du är folkbokförd i
  • Om du är skild/separerad
  • Om kommunen inte har licens kommer alternativet ’Köp inloggning till SES’
  • Välj alternativet och följ anvisningarna

Om du inte kan registrera dig som användare via https://samarbeteefterskilsmassa.se/bli-medlem/ så kan du försöka att byta webbläsare (till exempel till Google Chrome) eller så kan du skriva ett e-postmeddelande med en problembeskrivning till support@ses.dk

Bemärk! När du registrerar dig som användare i vårt registreringsformulär, väljer du själv användarnamn och lösenord.

Ja, om ni separerat kan du få inloggning om din hemkommun erbjuder SES. Om din kommun inte har licens kan du själv köpa en login via registreringsformuläret: https://samarbeteefterskilsmassa.se/bli-medlem/ , välj sedan:

  • Den kommun du är folkbokförd i
  • Om du är skild/separerad
  • Om kommunen inte har licens kommer alternativet ’Köp inloggning till SES’
  • Välj därefter det alternativet och följ anvisningarna

Om du är anhörig till någon i skilsmässa och önskar få information och verktyg för att hjälpa barnen, så kan du få inloggning om din hemkommun erbjuder SES till sina invånare.

Nej. Användarna på plattformen har inte tillgång till uppgifter om andra användare.

Det kan vara olika orsaker som gör att du inte kan logga in:

Ditt användarnamn och/eller lösenord har inte angetts korrekt: Vänligen kontrollera att du har angett korrekt användarnamn och lösenord. Om du är säker på att informationen har angetts korrekt, kan du skicka ett e-postmeddelande med en problembeskrivning till support@ses.dk

Du är ännu inte upprättad som användare: Orsaken till problemet kan vara att du inte är upprättad som användare i systemet. Du upprättar dig genom att följa stegen i följande FAQ-fråga ’Hur får jag en inloggning?’.

Klicka på "Logga in" i översta högra hörnet och därefter på "Glömt lösenord".

Om du har glömt ditt användarnamn, kan du skicka ett e-postmeddelande till support@ses.dk. För att kunna hitta ditt användarprofil behöver vi känna till din e-postadress samt hemkommun.

Om du är säker på att du har angett rätt e-postadress, så kan du skicka ett e-postmeddelande till support@ses.dk och beskriva problemet.

När du har upprättat dig som användare får du tillgång till 18 moduler som är kategoriserade enligt tre olika teman: dig själv, barn, samt samarbete. Modulerna behöver inte genomföras i en viss ordningsföljd.

Du väljer själv vilken modul från vilket tema som intresserar sig dig mest. Modulen ’SES – för barnens skull’ kan vara en bra startpunkt för dig som önskar att få en överblick, eftersom den samlat det viktigaste från de övriga 17 modulerna.

Om du använder SES som en del av en intervention i exempelvis familjerätten kan du fråga din kontaktperson om hen rekommenderar en viss modul till dig.

Nej, endast i form av allmän anonymiserad statistik.

SES är utvecklad på Köpenhamns universitet med stöd av Egmont Fonden.

SES PRO är ämnad för yrkesverksamma som önskar utbildning i SES-materialet. Utbildningen till SES PRO öppnar dörrarna för att inkludera den digitala plattformen. Därtill, innehåller SES PRO ett stort utbud undervisningsmaterial, videor, övningar och specialkunskap kring arbetet med skilsmässofamiljer.

Utvecklingen vänder sig i främsta hand till medarbetare inom kommunen som tillhandahåller skilsmässorelaterad hjälp för sina klienter. Utbildningen består av en 4,5 dagars kurs och erfarna psykologer, forskare och familjeterapeuter undervisar innehållet, samt examinerar deltagarna vid kursavslutningen. Efter examen är du SES PRO-certifierad och kan därefter lära ut SES-kursmaterialet till andra.

Du kan få mer information om SES PRO-utbildningen eller anmäla dig till kursen genom att skicka ett e-postmeddelande till linnea@ses.dk.

Du kan boka ett möte där vi ger en inblick i vad materialen innehåller. Skicka ett e-postmeddelande till linnea@ses.dk om din kommun överväger SES PRO-utbildningen.

I Sverige erbjuder 9 kommuner SES och i Danmark har 31 kommuner licens. Detta inkluderar både kommuner som har SES PRO-utbildning, men även kommuner som endast har den digitala lösningen. Utöver det är lösningen implementerad i kommuner i Finland, samt i hela Island.